Fietsroute Sluizencomplex Maasbracht, van Julianakanaal naar Maas 41 k. / ca. 2:44u

U gaat vanuit Hotel Crasborn, Hoogstraat, naar links. Dan neemt u de 2de weg rechts. Daarna 1ste weg links (Weijersweg). Aan het einde rechtsaf en bij de Kapel staat u op knooppunt 33.
Volg dan de overige knooppunten.

36: Linne, een kerkdorp in Midden-Limburg. Deze plaats is een van de oudste parochies uit de regio doordat zij in 1057 al een eigen kerk had. De huidige kerk stamt uit 1897 en is gebouwd in de neoromaanse stijl. 10: Maasbracht. Deze plaats heeft een oude kerk, de Sint-Gertrudiskerk uit de 14de eeuw. Verdere bezienswaardigheden zijn een Heilig Hartbeeld, de Leonardusmolen en het sluizencomplex Maasbracht. Na het oversteken van het Julianakanaal kom je aan in Stevensweert. Dit stadje is bekend vanwege een aantal archeologische vondsten uit de Romeinse tijd, de Kantharos van Stevensweert en fragmenten van een zilveren driepoot. In het stratenpatroon is de vroegere functie van vestingstad nog te zien. Hierna leidt de route je een stukje door België, door de stadjes Geistingen en Kessenich. In de laatste stad zijn enkele noemenswaardige monumenten: De Sint-Martinuskerk en de ruïnes van mottekasteel Den Berg. Hierna fiets je terug naar je start en eindpunt 33.

Sluizencomplex Maasbracht
Dit sluizencomplex vormt de overgang tussen het Julianakanaal en de Maas en heeft drie schutkolken, welke oorspronkelijk allemaal 142 meter lang waren, maar waarvan de meest oostelijk verlengd is naar 225 meter. Dit sluizencomplex heeft het grootste verval van Nederland: 11,85 meter.

Knooppunten: 33 – 34 – 51 – 30 – 35 – 84 – 36 – 37 – 40 – 10 – 39 – 1 – 22 – 21 – 33 en u fiets weer terug naar Hotel Crasborn bij de Abdijkerk.

Terug naar fietsinformatie