Fietsroute Voorjaar in Leudal 43 km / ca. 2:52u

U fietst vanuit Hotel Crasborn naar links (de Steeg). Einde Steeg linksaf richting Ittervoort. Bij de stoplichten gaat u rechtsaf en fietst langs de N273 tot voorbij Restaurant Sfeer en gaat linksaf  richting knooppunt 31. Daarna volgt u de overige knooppunten tot u weer terug bent bij 31. Fiets terug naar Ittervoort en Thorn Hotel Crasborn.

Een rustige route door De Tuin van Limburg, Leudal. Maak een tocht langs dorpen, boerderijen en geniet van de prachtige omgeving.

De gemeente Leudal wordt ook wel De Tuin van Limburg genoemd. Natuur is er volop in deze groene plattelandsgemeente. Onderweg kom je door gezellige dorpskernen en langs verschillende karakteristieke oude boerderijen. De route gaat over de Beegderheide met een bont scala aan planten en dieren waaronder de zeldzame Phegeavlinder. Ook brengt de route u langs de noord kant van de Lange Vlieter. Deze plas die ontstaan is door de grindwinning wordt gebruikt als reservoir voor drinkwatervoorziening. Fietst u de route in het voorjaar? Dan komt u ook de aspergevelden tegen!

Knooppunten: 31 – 71 – 32 – 50 – 51 – 30 – 38 – 43 – 41 – 15 – 47 – 48 – 95 – 28 - 31

Terug naar fietsinformatie