Fietsroute De Grensmaas 63 kilometer / ca. 4:15u

De startlocatie van deze route is de Waterstraat in Thorn. U gaat bij Hotel Crasborn linksaf en direct rechtsaf naar de Hofstraat, die overgaat in de Waterstraat. Knooppunt 53, volg dan de overige knooppunten tot u weer thuis komt bij Hotel Crasborn.

De Grensmaas is in de provincie Limburg te vinden tussen de plaatsen Wessem en Maastricht. De rivier is in Nederland erg bijzonder, omdat deze het karakter heeft van een heuvellandrivier. De Maasgrens wordt dan ook gekenmerkt door een smalle, diep ingesneden bedding, die tussen hogere gronden ligt. Schepen kunnen niet op de rivier varen, omdat deze te veel meandert en veel zand- en grindbanken kent. Hierdoor is het water relatief ondiep.
Over een aantal jaren zal de Grensmaas deel uitmaken van het Grensmaasgebied waar op grote schaal natuurontwikkeling zal plaatsvinden in het kader van het gelijknamige Grensmaasproject. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, kan er een gevarieerd landschap ontstaan met voedselrijke plassen, ruigten, graslanden en rivierbossen.

Knooppunten:

Start bij 53 – 52 – 42 – 40 – 10 – 39 – 1 – 3 – 13 – 19 – 46 – 26 – 45 – 27 – 28 – 19 – 20 – 21 - 53 en fiets weer terug naar Hotel Crasborn.

Terug naar fietsinformatie