Fietsroute Plassen in het Maasland 45 km / ca. 3:00u

U gaat vanuit Hotel Crasborn, Hoogstraat, naar links. Dan neemt u de 2de weg rechts en de volgende weg linksaf (Weijersweg). Aan het einde rechtsaf en bij de Kapel komt u bij Knooppunt 33. Volg dan de overige knooppunten.

Het Limburgs Maasland is een langgerekte landstreek langs de Maas in België en Nederland. Hier vind je de Maasplassen.

De Maasplassen zijn kunstmatige meren langs de oevers van de Maas. Ze zijn ontstaan door de grindwinning die hier vanaf de 19de eeuw plaats heeft gevonden. Dit grind is door de Maas in het Maasland afgezet. Tussen Thorn en Stevensweert – aan de grens met België – en Roermond ligt een van de grootste groepen Maasplassen: samen vormen ze een recreatiegebied van zo’n 15 vierkante kilometer. Na de grindwinning kregen de Maasplassen verschillende functies: een aantal zijn in gebruik als watersportgebied, terwijl andere een natuurfunctie hebben gekregen. Deze route neemt je onder andere mee langs de Grote Hegge, met het natuurgebied Koningssteen, en de Oolderplas, met de natuurgebieden Isabelle Greend en Oolder Greend.

Knooppunten:

Start 33 – 52 – 42 – 40 – 37 – 36 – 84 – 93 – 94 – 95 – 38 – 43 – 44 – 32 – 50 – 51 – 34 – 33 en u fiets weer terug naar Hotel Crasborn bij de Abdijkerk.

Terug naar fietsinformatie