Thorn, het witte stadje in Midden-Limburg

Ruim 800 jaar hoofdplaats van een miniatuur-vorstendom, nu een beschermd stadsgezicht met vele monumenten. Wie Thorn wil gaan ontdekken mag er de tijd voor nemen want er is veel te zien. Een historische kern met pittoreske witte huisjes en vele authentieke panden uit de 15e tot de 18e eeuw. Bochtige straatjes met originele Maaskeien geplaveid, intieme hofjes, vloermozaïeken en middeleeuwse impressies. En wilt u Thorn echt te leren kennen? Laat u dan rondleiden door een professionele gids van Toertje Thorn.

Wat te doen in en rondom Thorn

Wist u dat er zich in Thorn ook een wijngaard bevindt en dat van de druiven heerlijke wijnen gemaakt worden? De wijngaard zelf ligt buiten het centrum van Thorn op ca. 1 km afstand. Het proeflokaal waar de druiven geperst worden en de wijn gebotteld wordt ligt slechts 50 meter achter Crasborn Hotel Restaurant. Uiteraard hebben wij enkele wijnen van Wijngoed Thorn is ons assortiment. Voor meer informatie bezoekt u de website van Wijngoed Thorn

Bezoek ook eens het museum "Het land van Thorn" gelegen op het plein "De Wijngaard" op slechts ca. 150 meter van Crasborn Hotel Restaurant.

De leukste Kerstmarkt van Midden-Limburg vindt dit jaar weer plaats op zondag 15 december 2019 van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoek de vele kraampjes en de gezelligheid in het historische centrum van Thorn. Mocht u niets willen missen overnacht dan in Crasborn Hotel Restaurant en u betaalt geen entreegeld of parkeerkosten. 

Reserveer via deze website, stuur ons een e-mail of boek via  0475 - 561 281.

Abdijkerk
Abdijkerk
In de directe omgeving
In de directe omgeving